Englantilainen TVR Engineering Ltd on perustettu vuonna 1947 ja on valmistanut suorituskykyisiä ja muotoilultaan omintakeisia autoja käsityönä vuodesta 1949.

Putkirungot ja kevyet korit ovat olleet niille aina tunnusomaisia.

Valmistuslukumäärät ovat pienehköjä, joten mikä tahansa TVR on harvinainen.

TVR-autojen valmistustoiminta päättyi 2006, mutta uudelleen aloittamista suunnitellaan.

TVR 350i Convertible, 1990

TVR 350i on varustettu Roverin valmistamalla 3,5 litraisella alumiinisella V8-moottorilla. TVR on parantanut moottorin tehoa vaihtamalla siihen peltipakosarjan valurautaisen sijaan.TVR 350i at Sporttiauto

Juttumme 350i on rullannut tuotannosta Blackpoolissa keväällä 1990 ja se on yksi 36:sta mallin viimeisenä tuotantovuotena valmistuneesta yksilöstä. Varsin harvinainen auto siis!

Tätä Wedge (= engl. kiila) sarjan TVR:ää on valmistettu valurautaisella V6-moottorilla, mutta myös alumiinisella V8-moottorilla aina 4,5 litraan asti. Niinpä tämä ei-vähäpäästöinen TVR-malli on oivallinen lähtökohta suorituskyvyn parantamiseen tähtäävälle rakentelulle. Reilun tonnin painoinen putkirunkoinen lujitemuovikorinen auto mahdollistaa räjähtävän suorituskyvyn kokemisen, niin suorilla, kuin tien mutkaisillakin osuuksilla.

Alkuperäinen - noin 200 hevosvoiman teho - ei ole tajuntaa järkyttävä, vaikkakin ihan pirteä. Hyvä alavääntö tekee ajamisesta helppoa, mutta kierrosten lisääminen ei paina kuljettajaa penkkiin. No, riippuu tietysti mihin vertaa! Mutta lisäpuhtia on tarkoitus etsiä ja kertoa miten/mistä sitä löytyy.

Kas tässä puristettuna Prochargerilla hiukan tehoa TVR:stä:


Tämän jutun auto on ostettavissa nykykunnossaan tai halutuin muutoksin. Kysy projektin vaiheista tarkemmin Sporttiautosta.