Englantilainen TVR Engineering Ltd on perustettu vuonna 1947 ja on valmistanut suorituskykyisiä ja muotoilultaan omintakeisia autoja käsityönä vuodesta 1949.

Putkirungot ja kevyet korit ovat olleet niille aina tunnusomaisia.

Valmistuslukumäärät ovat pienehköjä, joten mikä tahansa TVR on harvinainen.

TVR-autojen valmistustoiminta päättyi 2006, mutta uudelleen aloittamista suunnitellaan.

TVR 280i Convertible, 1986

TVR 280i liikkuu alunperin nimensä mukaisesti 2,8 litraisella K-jetronic polttoaineensuihkutuksella varustetulla moottorilla. Sama Fordin valmistama moottori löytyy mm. Caprin ja Granadan keulilta.TVR 280i, V6 engine, Sporttiauto

Projektijuttumme yksilö on alunperin USA:n markkinoille tarkoitettu vasemmankätisellä ohjauksella varustettu versio ja onkin viettänyt alkuvuotensa Floridassa. Auto kulkeutui Eurooppaan Saksaan ja sieltä myöhemmin Ruotsiin, josta se ostettiin Suomeen parhaat päivänsä nähneenä. Vuoden 1986 280i tuotanto oli yhteensä 149 autoa, ja kyseinen vuosi oli viimeinen, jona USA:n vienti vielä veti. Noin puolet tuotannosta päätyi USA:han, joten aivan yleisestä autosta ei ole siis kyse!TVR 280i, Sporttiauto

Tätä Wedge (= engl. kiila) sarjan TVR:ää on valmistettu myös alumiinisella V8-moottorilla aina 4,5 litraan asti. Niinpä tämä ei-vähäpäästöinen TVR-malli on oivallinen lähtökohta suorituskyvyn parantamiseen tähtäävälle rakentelulle. Reilun tonnin painoinen putkirunkoinen lujitemuovikorinen auto mahdollistaa räjähtävän suorituskyvyn kokemisen, niin suorilla, kuin tien mutkaisillakin osuuksilla.

Alkuperäinen - noin 160 hevosvoiman teho - ei ole raju, vaikkakin sillä nykyliikenteen virran mukana pysyy. Hyvä alavääntö tekee ajamisesta helppoa, mutta kierrosten lisääminen ei paina kuljettajaa penkkiin. No, riippuu tietysti mihin vertaa! Mutta lisäpuhtia on tarkoitus etsiä ja kertoa miten/mistä sitä löytyy.

Tässä ensimmäinen mittaus dynamometriltä:


Tämän jutun auto on ostettavissa nykykunnossaan tai halutuin muutoksin. Kysy projektin vaiheista tarkemmin Sporttiautosta.