Nokka-akseleiden säätö

Moottorin virittäminen perustuu aina hengityksen parantamiseen ja sen ulosmittaamiseen. Kun vapaasti hengittävän moottorin hengitystä parannetaan, aloitetaan normaalisti ilmansuodattimen ja pakoputkiston parantamisella. Nämä ovat kuitenkin virityksiä, jotka eivät normaalisti varsinaista säätöä kaipaa. Viritysosa paikalleen ja kovaa ajoa!

Säädettävät nokkapyörät on helppo asentaa, mutta säätämättä niillä ei lisätehoa saavuteta. Säädössä luotettava dynamometri on voittamaton työkalu, sillä jokaisen muutoksen voi havaita tehokäyrällä ja nokka-akseleiden haluttu asento löytyy kokeilemalla eri vaihtoehtoja.

Säädimme projektiauton Honda Civicin 1.6l DOCH-koneen imu- ja pakonokka-akselit kohdalleen saavuttaen kunnon teholisän. Säätö aloitetaan imunokka-akselin maltillisella käännöllä molempiin suuntiin ja tulokset mitaten. Kun imunokka-akselille löytyy parhaan tehon tuottava asento, käydään säätämään pakonokka-akselia. Jälleen useita asentoja ja useita tehonmittauksia, jotta oikea asento löytyy. Lopuksi vielä varmistetaan imunokka-akselin asento kääntäen sitä vielä hieman molempiin suuntiin. Säätö on valmis ja tulokset on helposti luettavissa alla olevan kuvan tehokäyristä. Vertaa lähtöarvoja lopputulokseen.

Saavutettu lisäteho tuntuu varmasti myös kadulla!