Nissan 200SX S14

Taas ensimmäisenä (vuonna 2006)!

Sporttiauto avaa taas uria, kun Nissan 200SX:ään asennettiin Autronic SM4 Plugin ECU. Itse asiassa sellaista ei oltu aiemmin tehty missään muualla (syksyllä 2006).

Erityistä uudessa ECU:ssa on, että Nissanin moottorin kaikki asentoanturit käytetään sellaisenaan. Kaikkien alkuperäisten toimintojen lisäksi SM4:n avulla on käytettävissä tukku lisäominaisuuksia, mistä lastuja käyttävät voivat vain unelmoida.

Asennuksen helppoutta

Asennuksessa irroitetaan alkuperäinen ECU, jonka sisuskalut vaihdetaan Autronicin korvaavaan piirikorttiin. Ilmamäärämittarin saa heittää hyllyyn ja se korvataan pelkällä Autronicin imulämpöanturilla. Imusarjan paineletkun kytkemisen jälkeen moottori on käynnistettävissä. Vakioautoon dynolla säätämillämme peruskartoilla voikin jo pöristellä kumit savuten kohti dynoa ja tarkempia hienosäätöjä.

Reilusti käyttökelpoista voimaa

Pakoputkiviritteinen SR20DET luovutti 223.5kW moottoritehon ja 400Nm väännön. Tiedonkeruulta voi tarkastella moottorin ohjausdatan lisäksi ajonopeuden, käytössä olleen vaihteen jne. Vielä Launch Control sekä vaihdekohtaiset ahtopainesäädöt päälle ja räväkät lähdöt voidaan aloittaa. Ykkösvaihteella 0.6bar, kakkosella 0.8bar ja kolmosella 1.2bar. Ja jos todella kovaa haluaa lähteä, kytkee vielä aktiivisen luistoneston päälle ja rajoittaa luiston vaikka 10% ja kakkosella 15%.

Jokohan viivalla pärjää?

Nissanin viritys tänään (2015)

Suoraan alkuperäisen ECU:n liitinpistokkeisiin kytkettävä, alkuperäisen ECU:n kokonaan korvaava Plugin ECU mahdollistaa nopeimman asennuksen. Ja toiminnaltaan ongelmallisen ilmamäärämittarin poistaminen vähentää tuskaa entisestään! 

Vaihtoehtona on Link Plugin ECU, joko sopii alkuperäisen ohjainalaitekotelon sisään vanha piirilevy poistamalla ja tuomalla letkulla imusarjasta MAP-anturille imusarjan painetieto. Usein alkuperäiseen koteloon tehdään myös aukko myös ECU:n mukana toimitettavaa USB-ohjelmointikaapelia varten. Laajennusliittimellä on mahdollista kytkeä vielä lisää sisään ja ulostuloja, jos varsinaisen liittimenkaikki pinnit on jo käytössä. Eli, alkuperäiseen nähden laajennettavuutta löytyy rutkasti.

Toinen vaihtoehto on käyttää uutta Ecumaster EMU-ohjainlaitetta alkuperäiseen johtosarjaan kytkettävällä adapteriliittimellä. EMU:ssa on 4 barin sisäinen MAP-anturi, joten alkuperäistä ilmamäärämittaria ei tässäkään käytetä.