Tiesitkö, että monessa Endurance ja Roadsport-luokan kilpa-autossa on SuperFlex-puslat? Esimerkkeinä: BMW, Volvo, Opel ja Ford.

Ensimmäiset kokemukset Sporttiautossa SuperFlexeistä saatiin Fordin (huonomaineiseen) Taunukseen sopivista puslista. Taka-akseliston alkuperäiset kumipuslat eivät juuri kuukautta enempää tahtoneet kestää ryhdissään silloisessa (1990-luvun alussa) Taunus-akselisessa harrasteautossa. Ajettiinpa yksi kardaani neljäsosakierros kierteellekin, kun taka-akseli pääsi kiertymään valtoimenaan kumipuslien antaessa periksi. Ratkaisua haettiin sorvaamalla polyamidista kovat puslat. Lyhyen kokeilun jälkeen todettiin tukivarsien vääntyvän. Taunuksessahan, niin kuin monessa muussakin autossa akselin ja tukivarsien liikkuessa töyssyissä oikealla ja vasemmalla eri tahtiin, puslien (tai tukivarsien) on annettava myöden. Tässä vaiheessa maailmalta löytyi polyuretaanisia SuperFlex-puslia. Valmistajan valikoimissa oli joitakin puslia Taunukseen ja niitä päätettiin kokeilla. Sen verran mullistava kokemus oli, että valmistajalle toimitettiin samantien tukivarsia ja puslia malliksi myös loppujen puslien saamiseksi tästä erinomaisesta materiaalista.

Nuo ensimmäiset 1990-luvun alussa asentamamme puslat ovat tänäpäivänäkin käytössä ja toimivat edelleen kuin olisivat vasta-asennetut!