Tämä projekti toteutettiin vuonna 2007.

Nissan Primera GT - helppoja heppoja

Vuosituhannen vaihteen Primera GT:n pakokaasut olivat jo sen verran virranneet, että pakoputkisto alkoi pärinällään antaa merkkejä lähestyvästä lopusta. Näin ollen päätös viritysputken asentamisesta ja lisätehon houkuttelemisesta olivat helposti perusteltavissa. Niinpä tilalle tilattiin Marteliuksen pakosarja putkistoineen. Alkuperäinen katalysaattori jätettiin vielä helpottamaan katsastusta.

Tehoa pakoputkimuutoksella

Hyvin sovitettujen ja istuvien osien kanssa asennus sujuu kuin tanssi ja olimme nopeasti valmiita kuuntelemaan uusia ääniä. Tyhjäkäynnillä ääni on sivistyneen vaimea pörinä eikä melu haittaa matkanopeuksissakaan. Kaasua lisätessä alkaa pakokaasua virrata putkistossa tiuhemmin ja ääni voimistuu mukavan matalana murinana. Koelenkin jälkeen pakosarja on saanut jo hieman uutta sävyä ja auto on valmis ponnistettavaksi dynamometrillä.

Mittaus dynolla

Neljän tuhannen kierroksen jälkeen uusi tehokäyrä siirtyy nousujohteisesti vanhan yläpuolelle saavuttaen lopulta 10kW entistä suuremman lukeman. Pakoputkiviritys voidaan sanoa onnistuneeksi!