Tämä projekti toteutettiin 2007.

Ford Sierra Cosworth, Autronic SM4

Cossu Sierrat ovat suosittuja virittelykohteita ja onhan selvä, tämä on selkeä klassikko lajissaan. Harvemmassa kuitenkaan tehoa on reilua viittä ja puoltasataa hevosvoimaa niinkuin tässä.

Moottori on monien vaiheiden jälkeen nykyisessä kuosissaan varustettu betonoidulla 205-lohkolla, hieman alkuperäistä rajummilla nokka-akseleilla, takomännillä. Polttoainetta suihkutetaan tonnisilla suuttimilla vakioimusarjaan ja hieman muokattuun vakiokanteen. Moottorinohjauslaitteisto oli aluksi Autronic SM2, mutta SM4:n tultua markkinoille suoritettiin päivitys uusimpaan ja kehittyneimpään Autronicin tarjoamaan järjestelmään.

Induktiivisella suorasytytysjärjestelmällä suoritettiin aluksi kokeiluja, mutta jo reilun kilon paineilla seoksen syttyminen oli epävarmaa ja käynti röpöttelevää. Alkuperäisellä virranjakajalla ei edes kokeiltu kipinöiden jakelua. Voimakkaan kipinän aikaansaamiseksi korkeilla ahtopaineilla, käyttöön otettiin Autronic 500R kondensaattorisytytyslaite. Vielä ei ole tullut syttymisongelmia, vaikka tonniset suuttimet on ajettu jo tappiin ja paineet kokeiltu reiluun 2 bar:iin.

Cossun jakajan tilalle asennettiin tavallisen OHC Sierran jakaja, jonka Hall-anturin sakarahelmaa muutettiin siten, että siihen jätettiin vain yksi hammas. Tällä yhdellä hampaalla saadaan tieto moottorin työtahdista ja pystytään suihkuttamaan polttoainetta sekventiaalisesti vain kerran työkiertoa kohti. Tästä syystä vähäpäästöiselläkään autolla ei ole ongelmia läpäistä katsastusta suurista suuttimista huolimatta. Kampiakselin anturointi on alkuperäinen.

Vielä kun saisi tehon välittymään tiehen asti... Toistaiseksi varttimaililla on päästy savuavin renkain 12,75 s ja 200 km/h.

Katso video tehon mittauksesta!