Jester kitcar

Tämä auto jää suomalaiseen autohistoriaan yhdessä kahden muun Jester kitcarin kanssa. Nykyisen autoverolain rasituksen takia tällaisten rakentaminen ei tule enää kyseeseen.

Jester on Mk1 Ford Fiestan tekniikkaa hyödyntävä rakennussarja-auto, jossa Jesterin pulverimaalattuun putkirunkoon on asennettu mm. Fiestan 1300cc Kent-moottori ja vaihteisto, sekä etu- ja taka-akselisto, ohjauslaitteet, mittaristo, lämmityslaite, sähköjohdot jne. Kori on lujitemuovia ja sen ainoa luukku on konehuoneeseen. Auton omamassa on 520kg.

Jesterillä on valmistumisen jälkeen ajeltu muutama kesä, jopa varttimailia on käyty kokeilemassa dragstripillä ja kellot ovat parhaimmillaan pysähtyneet 17 s aikaan loppunopeuden ollessa vain reilut 100 km/h. Kaikki hepat eivat siis taida olla kyydissä... 60 jalkaa vilahtaa kahdessa sekunnissa, joten paikaltaan Jester pomppaa ihan mukavasti.

Jesteriin on nyt asennettu ja katsastettu Autronic SM4 polttoaineensuihkutusjärjetelmä omavalmisteisella imusarjalla ja Garrett GT17 turboahdimella. Välijäähdyttimellä varustettuna alkuperäistä puristussuhdetta ei lähdetty toistaiseksi laskemaan. Imu- ja pakosarjasta, sekä ahtoilman-jäähdyttimestä tehtäneen toinen kehitysversio ennen vakavahenkisempiä lisätestejä. Lisäksi asennetaan suorasytytys virranjakajan tilalle.

Katsotaan mitä ylipaine tekee varttimailiaikaan dragstripillä, kun sinne asti päästään...