Amerikkalaiset V8 ja V6 moottoreilla

Laajin valikoima Procharger ahdinsarjoja on saatavana amerikkalaisiin henkilö- ja paketti/kuorma-autoihin.

Edustettuina malleja seuraaviin merkkeihin:
  • Chevrolet / GM
  • Dodge / Chrysler
  • Ford

Suosituimmat sarjat Suomessa ovat olleet GM:n F-body Camarot ja Firebirdit, sekä Corvettet. Myös Ford Mustang ahdettuna on ollut monien mieleen.

Pulttaa kiinni 500 heppaa Mustangiin

Ahdetun 5.0 Mustangin teho- ja vääntökäyrä on tyypilinen mekaaniselle keskipakoahtimelle. Vääntö on tukevaa heti tyhjäkäyniltä alkaen ja kasvaa reippaasti kierroslukumittarin punaviivaa kohti. Mitään potkukohtaa ei tunnu sillä veto on yhtä jatkuvaa repivää nousukiitoa - vaihde vaihteelta. Kiihdytettäessä tämän tyyppinen voimantuotto on tavoiteltavaa - voimaa tulee lisää nopeuden noustessa ja pidon parantuessa. Myös voimansiirto kestää paremmin tällä tavalla tulevan voiman. Katso tehokäyrä suurempana klikkaamalla kuvaa:

GM:n pikkulohkosta voimaa

1988 vuoden 350cid TPI Pontiac Firebird antoi Prochargerin välijäähdytetyllä P-1SC ahdinpaketilla 9 psi:n (noin 0,6 bar) ahtopaineella 60% tehon nousun. Tämän jäädessä riittämättömäksi, hihnapyörää vaihtamalla saadaan 12 psi:tä ja 80% lisätehoa! Isommalla välijäähdyttimellä saadaan yli 85% lisää tehoa alkuperäiseen nähden. Ahdimesta voidaan ottaa ahtoa 15 - 20 psi:tä katukäyttöön.

Tästä linkistä löydät kaikki Prochargerin luettelot: https://www.procharger.com/pdf-catalog-download