Nissan 200SX S13

2007 Sporttiauton drifting teamin Nissan 200SX:n CA18DET moottori on varustettu Autronic SM4 moottorinohjaussysteemillä. Click-on adapterijohtosarjalla sen asennus on nopea ja vaivaton. Alkuperäinen ilmamäärämittari on poistettu, mutta muutoin kaikki alkuperäiset anturit ja toimilaitteet on käytetty sellaisenaan eikä konetilaan ole tarvinnut tuoda yhtään lisäjohtoa. Suuttimet toki on vaihdettu 800ml/min tuottaviin, jotta lisäilman vaatima polttoaineentarve saadaan tyydytettyä.

Reilusti yli 1/4 megawatin teholla tämä datsuni etenee Razorass'in ohjastamana renkaat savuten.

Aquamist vesisuihkutus- järjestelmän avulla imulämmöt pysyvät vilpoisina myös kylki edellä ajettaessa. Vai mitä sanot, kun imusarjassa ilmanlämpötila pysyy noin kymmenen asteen päässä ulkolämpötilasta, vaikka kierroksia on reilu 7000 ja ahtopaine 1,5 barin tuntumassa. Vilkaise seuraava videoleike:

Videolla savua

Sivuluisua ja kuminkäryä Autronic Nissanilla, puikoissa: Razorass.

Katso video!

Kesän ajotapahtuma raportit

Kausi alkoi hyvissä olosuhteissa Turussa Artukaisen katuradalla 12.5.07. Parkkipaikalle muodostettu driftingrata röykkyineen ei ollut varsinaisesti miellyttävä ajaa, mutta katsojille tarjottiin päivänmittaan useampi kunnollinen rengassavuannos (josta video edellä). Myös 1/8 mailia pääsi tahkoamaan paljon. Lajille ominaisia pikku probleemeja oli lähinnä ahtopaineletkujen kiinni pysyminen.

17.5.07 Ahveniston moottorirata tarjosi luisutteluharjoituksiin hienon sään ja hyvän tunnelman.

19.5.07 Alastaron moottoriradalla kohdattiin harmittavia pieniä teknisiä vikoja letkujen irtoamisesta alkaen aina vesijäähdyttäjän yhden kennon repeämään. Edellisen päivän ennekoivassa huolto-ohjelmassa tälläista kohdetta ei tarkastettu. Jäähdyttimen rikkoontuminen esti täysipainoisen suorituksen, mutta kotimatka katukilpurilla suoritettiin ajamalla, kuten aiemminkin.

25.-26.5. Alastarossa ajettiin hienossa säässä perussetti, eli muutama sarja renkaita savuksi.

7.7.07 Botniaringillä ajettiin vaihtelevassa säässä useampi rengassetti savuna ilmaan. Runsaan 300 km:n paluumatkalle lähdettiin hiukan vuotavan pakosarjan kera.

17.7.07 Nissan myyty ja Razorass valmistelee seuraavaa autoa. Pysy verkossa, niin tiedät lisää...