SuperFlex alustanpuslien asennusohjeita

Vaikein homma tehty, kun vanha pusla on irti

Vanhan puslan irrottaminen on yleensä homman hankalin vaihe. Metallikuorisen puslan painaminen sopivan hylssän avulla onnistuu ruuvipenkissäkin, mutta hydraulinen puristin on kätevä, jos sellainen on käytettävissä. Pitkän pultin ja sopivien paksujen aluslevyjen tai tavallisten hylssien ja mutterin avulla vanhan puslan pois puristaminen onnistuu, jollei ruuvipenkkiä tai prässiä voida käyttää. Joskus puslat ja tukivarret ovat niin ruostuneita, että pusla on helpointa porata pois, polttaa kumin jämät ja sahata puslan kuori rautasahalla halki sisäpuolelta. (Joissakin puslissa käytetään alkuperäisen puslan ulkokuori, älä poista sitä siinä tapauksessa.)

Ennen asennusta poista kaikki ruoste, pöly, lika, vanhojen puslien jämät, maali tai rasva kontaktipinnoilta. Älä asenna uusia puslia kuluneisiin, ruosteisiin tai muuten viottuneisiin tukivarsiin ja osiin. Vialliset osat on vaihdettava ehjiin. Parhaan tuloksen saat hiekkapuhaltamalla koko tukivarren, samalla saat hyvän tartuntapinnan uudelle maalille.

Puslasarjan mukana tulee polyuretaaninen pusla, joka on vanhoihin klassikkoautoihin huomaamattoman tumman sininen, lähes musta. Modernien autojen puslat ovat punaisia. Mukana on asennukseen tarkoitettua erikoisrasvaa ja yleensä lisäksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu holkki.

Ensin pelkkä polyuretaanipusla...

Voitele puslan ja tukivarren kontaktipinnat asennusrasvalla ja paina ensin pelkkä uretaanipusla tukivarteen tms. Yksiosainenkin pusla muljahtaa ahtaan alun jälkeen paikoilleen.

 

 

... ja sitten rosteriholkki

Voitele rosteriholkki päältä ja puslan reikä sisäpuolelta mukana tulevalla asennusrasvalla ja paina holkki reikään.

Osa puslista voi olla kaksiosaisia asennuksen helpottamiseksi, ne on helpointa asentaa käyttäen apuna sopivaa ruuvia ja mutteria, jolla puoliskot puristetaan paikoilleen yhteen. Joihinkin autoihin puslat saa painettua paikoilleen käsissä. Huomaa, että joissakin autoissa vanha alkuperäinen puslan kuori käytetään.

Tiukkasovitteisten puslien asennusta voi helpottaa lämmittämällä puslaa kiehuvassa vedessä jolloin se notkistuu.

Ennen lopullista kiristämistä, tukivarsien tulee olla normaalissa ajoasennossa. Kaikki käytettävät pultit ja mutterit on kiinnitettävä auton valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Puslia ei saa päästää kosketuksiin alkoholi-pohjaisten liuottimien, kuten MEK, metanoli, tai tinneri.