Sporttiauto on valmistajan valtuuttama Ecumaster maahantuoja Suomessa ja kuuluu Ecumasteria kehittävään Developers-ryhmään. Jos sinulla on toivomuksia ominaisuuksien ja tuotteiden suhteen, joita haluaisit nähdä Ecumasterin laitteissa ja valikoimissa, niin kerro niistä meille! Tällä hetkelläkin työn alla on koko ajan uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia.

Sporttiauton verkkokauppa

 Ajankohtaista:

Sporttiauton Ecumaster EMU-käyttökoulutus

Ecumaster ADU - Advanced Display Unit


Ecumaster ADU -näyttö
 
Olemme ylpeitä voidessamme esitellä Ecumasterin uuden moottoriurheiluun tarkoitetun näyttö tuoteperheen.
 
Erityisenä tavoitteena suunnittelussa on ollut luoda täysin kustomoitavissa oleva, ominaisuuksia täynnä oleva, korkealaatuinen ratkaisu ammattimaiselle ajajalle. Näihin vaatimuksiin ja ehdotuksiin perustuen Ecumaster on suunnitellut ja valmistanut laitteen tyydyttääkseen jokaisen kilpa-ajajan ja tiimi-insinöörin vaatimat tarpeet.
 
Ecumaster tietää miten tärkeää Dash Loggerin helppolukuisuus ja -konfiguroitavuus on käytössä. Sellainen, joka selvästi näyttää kaiken tarpeellisen tiedon, ja kattavasti kiinnittää ajajan huomion tärkeisiin varoitustietoihin.
 
Ecumaster ADU - Advanced Display Unit'it ovat saatavilla kahtena versiona: 5" ja 7" näytöillä. Näyttöjen korkea resoluutio, hyvä valovoima ja heijastamaton pinta takaavat hyvän luettavuuden myös hankalissa olosuhteissa.
 
ADU:ssa on lukuisia esiasetettuja näyttösivuja, jotka on käyttäjän vapaasti muokattavissa näyttämään juuri sen halutun tiedon, joka on kulloinkin käyttötilanteen mukaista (esim. harjoitus-, lajittelu- tai kilpa-ajot, vianhaku, testaus, vikailmoitukset). Sivun vaihdot voivat tapahtua manuaalisesti tai automaattisesti käyttötilanteen mukaan. Kukin näytetty tieto (mittarityyppi, ikoni, teksti, jne) voidaan helposti muokata käyttäjäystävällisellä Windows-ohjelmistolla. Varoitus/ilmoitustiedot järjestelmästä voidaan pakottaa näykymään näytöllä valitusta sivusta huolimatta (esim. matala öljynpaine tai paras kierrosaika).
 
ADU on varustettu 15 ultrakirkkaalla RGB LED:illä, joita voidaan käyttää esim. vaihteesta riippuvina vaihtovaloina tai käyttäjän määrittäminä varoitusvaloina esim. polttoaineen pinnasta, jne.
 
Ecumaster ADU -näyttö
 
IR-lähetintä tai GPS- järjestelmää käyttäen ADU muuttuu tehokkaaksi ajanottolaitteeksi sisältäen mm. ennakoivan kierrosajan näytön kun lajitteluajo välilehti on valittuna.
 
Tosiaikaisen polttoaineenkulutuksen laskenta kuuluu myös pakettiin. Tämän toiminnallisuuden tuloksena on mahdollista laskea tankissa jäljellä olevan polttoaineen määrä suurella tarkkuudella (olettaen, että ECU kykenee lähettämään tiedon hetkellisen kulutuksen määrästä). Tämä on erityisen tärkeä tieto kaikille Endurance-kilpailijoille.
 
Käyttäjän konfiguroitavissa olevat timerit voidaan säätää esim. varikkopysähdyksen ajan mittaamiseen.
 
ADU tukee myös lämpökameroita jarrulevyjen ja renkaiden lämpötilan mittaukseen (jopa 16
pistettä per rengas).
 
Ecumaster ADU näyttää myös rengaslämmöt
 
Muiden laitteiden kanssa keskinäiseen kommunikaatioon ADU:ssa on sisäänrakennettuna kaksi toisistaan riippumatonta CAN-väylää. Täysin käyttäjän konfiguroitavissa olevien ja valmiiksi esi-asetettujen pohjien avulla ADU:n kytkeminen onnistuu käytännöllisesti katsoen kaikkiin moottorin- ja virranhallintajärjestelmiin.
 
Jos sinun ECU:si ei seuraavalla listalla näy, ota yhteyttä meihin, niin Ecumasterin insinöörit tekevät yhteistyössä sinun kanssasi ECU:si konfiguroinnin. Tällä hetkellä tuetut ECU:t:  
Kaikkien toiminnallisuuksien saumattoman toiminnan varmistamiseksi ADU käyttää 32-bittistä autokäyttöön tarkoitettua prosessoria yhdistettynä viimeistä huutoa olevan grafiikkaprosessoriin. Näiden yhdistelmä luo täydellisen toimintaympäristön kenelle tahansa ajajalle tai insinöörille ja takaa korkealaatuisen grafiikan näytöllä 50 kuvaa sekunnissa.
 
Tarkempaa tietojen analysointia varten datakanavat voidaan tallentaa USB Flash muistiin jopa 500Hz taajuudella.
 
Kaikki nämä "Pakko saada!" ominaisuudet... ja muut, ovat paketoitu tukevaan, tarkoitusta varten CNC koneistettuun ja mustaksi anodidoituun koteloon.

Spesifikaatiot

 

Yleistä

Käyttölämpötila (-30...+80°C)
Käyttöjännite 6-22V, transienttisuojaus ISO 7637 mukaan, sisäinen napaisuussuojaus
Laitekotelo IP 61, CNC koneistettua anodisoitu alumiini
CPU 32 bittinen, automotive, 90MIPS
Liittimet 1 x 36 pinniä, AMP Automotive liitin
5" näyttö Antiglare TFT, 800x480, aktiivinen alue 108x64,8mm, luminanssi 600cd/m²
7" näyttö Antiglare TFT, 800x480, aktiivinen alue 154,08 x 85,92mm, luminanssi 500d/m²
Varoitukset 15 x ultrakirkas RBG LED

Kommunikaatio

CAN 2 x CAN 2.0B (250, 500, 100 kbps) toisistaan riippumattomia
Serial RS232 (Rx, Tx)
USB Kyllä, tiedonkeruuta varten

Sisääntulot

Analogiasisääntulot 8 kpl, resoluutio 10 bits, 500Hz, ohjelmasta valittavissa olevat ylös/alasvetovastukset
Digitaalisisääntulot 8 kpl, herkkyys käyttäjän määriteltävissä

Ulostulot

Yleiskäyttöiset 2 x suojatut 3A maadoittavat ulostulot

Muuta

Kiihtyvyysanturit 3-akseliset gyroskooppi ja 3-akseliset kiihtyvyysanturit

Valoisuusanturi

Sisäänrakennettu, automaattinen kirkkauden säätö
Lämpöanturi Sisäänrakennettu, laitteen sisäisen lämpötilan mittaukseen
Tosiaikainen kello Sisäänrakennettu, akkuvarmisteinen
Funktiot Matematiikkakanavat + loogiset funktiot
Overlays Kyllä, käyttäjän määriteltävissä
CAN stream Käyttäjän määriteltävissä, jopa 48 sisääntulevaa viestiä, esiasetetut valmiiksi suosituimmille ECU:ille
Odd fire -sopivuus Moottorin mallista riippuvainen

Tiedonkeruu

Muisti USB Flash muisti
Näytteenotto Jopa 500Hz per kanava
Real time clock Kyllä