Kawasaki ZZR1400 turbo, ViPEC V44

Kausi 2010

Vesa Ruhasen Pro Street Bike-kausi 2010 pärähti käyntiin hienosti Motoparkissa kauden avauskilpailussa 15-16.5.2010, kun ViPEC V44 moottorinohjainlaitteella varustettu Kawasaki ZZR 1400 turbo kerkesi pudotusajoissa uuteen (vahvistamattomaan) Suomen ennätysaikaan Dragracingissa varttimaililla. Ennästystä ei saatu vahvistettua, mutta sunnuntain kilpailun voitto kuitenkin heltisi heti kauden alkuun. Suomen mestaruuden tavoittelu on siis alkanut!

Kausi 2009

Kaudelle 2009 Vesa Ruhasen uusi turbo "Zetori" Dragracing Pro Street Bike varustettiin ViPEC V44 moottorinohjainlaitteella.

Suuremmat suuttimet olivat pakollinen muutos lisätehoa ja tarkkaa polttoaineen annostelua haettaessa. Niinpä aiemmin käytössä olleet lisäsuutinratkaisut hylättiin. Uudet suuttimet sovitettiin alumiiniseen bensakiskoon. Kipinän varmistamiseksi asennettiin M&W PRO-14 kondensaattorisytytyslaite.

ViPEC V44 ohjaa polttoaineensuihkutuksen lisäksi Veskun pyörässä myös sytytystä, vesisuihkutusta, ahtopainetta, syötönkatkaisua ilman kytkintä vaihdettaessa, flektiä, vaihto- ja varoitusvaloja sekä kierroslukumittaria.

Käytetävissä on myös ohjainlaitteen sisäinen 4MB tiedonkeruumuisti, josta saadaan maksimissaan noin 100 eri parametrin tiedot ajon aikaisista tapahtumista.

Lisää projektista sen edetessä myös näillä sivuilla, mutta vieraile Vesa Ruhasen ja Las Vehas Racingin sivuilla: http://www.lasvehasracing.fi/

Tähän projektiin Sporttiauton toimittamia osia, tarvikkeita ja palveluita:

-ViPEC V44 moottorinohjainlaite
-M&W PRO14 CDI sytytyslaite
-bensakisko, alumiiniekstuusio 17,6 mm reiällä
-alumiinikäyriä ahtoputkistoon
-liitintarvikkeita sähköasennuksiin
-moottorinsäätöä dynamometrillä
-Innovate Motorsports laajakaistalambdamittari
-Aquamist vesisuihkutus
-4-kanavainen pakokaasunlämpömittari