Itseoppiva Autronic Autotune™

Autotune™ -ominaisuus on vakiona kaikkissa Autronicin uusimmissa malleissa. Vanhemmat mallit voidaan päivittää lastunvaihdolla ja uudella ohjelmistolla.


Autotune™ säätää moottorin ilman mitään "inputtia" säätäjältä. Ennalta käyttäjän määrittämää ilma/polttoaine-suhde taulukkoa käytetään Autronicin ohjelmiston kohdearvoina ilma/polttoaine-suhteelle. Taulukkoon määritetään halutut ilma/polttoaine-suhteet eri kierrosluvuille ja kuormituspisteille. (Älä sekoita Autotunea™ johonkin muuhun simppeliin yritelmään, josta käytetään samaa nimeä).

Autronicin pakokaasuanalysaattori tai mikä tahansa muu laajakaistalambdamittari, joka antaa korjatun ja lineaarisen 0-1 voltin tai 0-5 voltin signaalin, liitetään ECU:n O2 liittimeen. Tätä arvoa käytetään varsinaisena ilma/polttoaine-suhde arvona. Käytettäessä moottoria läpi kaikki sen eri kierrosluku- ja kuormituspisteet, ohjelmisto säätää volymetrisen tehokkuuden lukuarvoa polttoainetaulukossa (Main Fuel Table) saavuttaakseen asetetun ilma/polttoaine-suhteen.
Missään vaiheessa käyttäjän ei tarvitse koskea tietokoneen näppäimistöön.

Kun säätäminen on suoritettu loppuun, analysaattoria ja O2-anturia ei enää tarvita. Milloin tahansa loppuun suoritetun säätämisen jälkeen, ilma/polttoaine-suhde taulukon asetusarvoja voidaan muuttaa ja moottori automaattisesti käyttää uutta asetettua ilma/polttoaine-suhdetta. Tämä olettaen, että et ole muuttanut moottorin volymetristä tehokkuutta esimerkiksi asentamalla toisen nokka-akselin, muuttamalla sylinterinkantta jne.

Jos moottoria on muutettu siten, että volymetrinen tehokkuus muuttuu, analysaattoria ja Autotune™-ohjelmistoa tarvitaan uudelleen säätöön.

Manuaalisesti ei ole mahdollista käytännössä säätää niin nopeasti kuin käyttäen Autotunea™. Tyypillinen moottorin "mappaus" kestää alle 20 minuuttia moottoridynossa.
Autotunen™ tarkkuus voidaan säätää ohjelmistossa 0,5% - 5,0% tarkkuuteen. Esiasetus on 2% tarkkuus, joka on paljon suurempi tarkkuus, kuin mihin useimmat säätäjät manuaalisesti pystyvät säätämään moottorin.

Niitä kuormitus/kierrosalueita, joihin ei automaattisäädöllä jostain syystä päästä, säädetään manuaalisesti käyttämällä tiedonkeruuominaisuutta.