Dyno

Säädöt ja mittaukset 4-veto tehodynolla

Mitä tehodynolla tehdään?

Tehodyno, tehodynamometri, dyno, tehopenkki, jarrupenkki - Muun muassa näillä nimillä kutsutaan laitetta, jolla autojen ja moottoripyörien tehonmittaus ja säätö suoritetaan. Käyttämämme 4-veto Dyno Dynamics alustadynamometri mittaa tehon vetäviltä pyöriltä erittäin tarkkojen anturien avulla. Dyno Dynamics dynossa voidaan kuormittaa moottoria halutulla tavalla myös osakaasualueiden säätöjä haettaessa. Teholukema on koko ajan luettavissa näytöltä seosarvojen ja kierrosluvun tavoin, joten säätö on todella reaaliaikaista. Tarvittaessa saadaan tuloste paperille vaikka katsastusta varten.

Säätämällä tehoa 0 - 2500 hv

Varmista, että tekemäsi viritys on onnistunut ja säädöt ovat kohdallaan. Moottorissasi saattaa uinua tehopotentiaalia tai väärien seosten aiheuttama konerikon uhka. Molemmat selviävät dynamometrillä tehtävällä tehoanalyysillä.

Säädämme ja mittaamme 2- ja 4-vetoiset katu- ja kilpa-autot, moottoripyörät, mönkijät sekä muut ajoneuvot pyörrevirtajarrulla varustetulla Dyno Dynamics alustadynamometrillä.

Miksi tulla Sporttiauton dynolle?

Sporttiauton 2018 uudistettu Dyno Dynamics dynamometri on nimenomaan moottorien säätöön tarkoitettu ja jatkuvalla tehon mittauksella varustettu dynamometri. Dyno Dynamicsin valmistamia dynoja pidetään edistyksellisimpinä, mitä on saatavana missään maailmassa. Dynon erityisen kevyet rullat mahdollistavat todella tarkan säädön, koska rullien massa ei pyöritä moottoria vauhtipyörän tavoin, kuten inertiatyyppisessä dynossa. Toisaalta kuormaa saadaan koko ajan säädettyä pyörrevirtajarrun avulla portaattomasti, kun tavallisessa inertiadynossa on vain yksi kuorma. Rihlatut rullien pinnat mahdollistavat jopa yli 2000 hv:n tehon mittauksen ilman luistoa! Dynon ohjaimella valitaan haluttu kierrosluku tai nopeus ja dynon tietokoneohjattu kuormituksenohjaus pitää valitun nopeuden vakiona moottorin tehosta tai kaasun asennosta riippumatta. Pyörrevirtajarrun kuormituksenohjaus toimii hydraulisia nopeammin ja nopea reagointi onkin edellytys nykyaikaisten moottorinohjausten säätöön. Vastaavasti vanhanaikaisempien kaasutin- ja virranjakajamoottorien säätöjen löytäminen helpottuu. Dynon mittauselektroniikka on täysin tietokoneistettu ja varustettu tiedonkeruulla, sekä mahdollistaa ECU:n kytkemiseen CAN-väylän kautta dynoon. Tallennettavissa mm.: teho, vääntömomentti, nopeus, moottorin kierrosluku, imusarjan paine, lambda-arvo ja kaikki ECU:n CAN-väylän kautta tarjoamat tiedot. Näitä arvoja voidaan myös myöhemmin tarkastella käyrinä tai lukuarvoina.

Lue tästä lisää aiheesta!

Näytä:
Järjestys:
Varausmaksu hyvitetään lopullisessa laskussa. Muistilista dynolle tulijalle: Huomioi ja varmis..
139,00€
Veroton: 112,10€
Varausmaksu hyvitetään lopullisessa laskussa. Muistilista dynolle tulijalle: Huomioi ja varmis..
189,00€
Veroton: 152,42€
Powered By OpenCart
Sporttiauto © 2018