17.11.2012

Sporttiauto 20 vuotta


Lauantaina 17.11.2012 on kulunut kaksikymmentä vuotta Sporttiauton perustamisesta ja tätä juhlistettiin työn lomassa kakkukahvien kera 17.11.2012 Sporttiautossa Kyrössä.

Sporttiauto on kahdessakymmenessä vuodessa kehittynyt pienestä yhden auton talliverstaasta valtakunnan eturivin dynosäätö- ja autonrakennuspalveluja tarjoavaksi täyden palvelun virityspajaksi.

Upouusilla nettisivuillemme (http://www.sporttiauto.fi/) tullaan jatkossakin kertomaan tietoja ja yksityiskohtia uutuustuotteista, palveluista ja tapahtumista, sekä mielenkiintoisista projekteistamme.
Myös vasta-avatuilla Facebook-sivuilla (http://www.facebook.com/Sporttiauto) asiakkaat saavat meihin kontaktia uudella tavalla.

Sporttiauton perustaja ja omistaja Jean Niemi ei parikymppisenä teekkarina osannut ihan arvata mihin suuntaan vuodet toimintaa tulisivat viemään. Alkuvuosina kiireisinä pitivät brittiläiset Triumph urheiluautot, niiden rakentelu ja osatoimitukset. Englantiin suuntautuneilta matkoilta tarttui mukaan Pilgrimin valmistamat Sumo Cobra rakennussarja autot ja niitä rakennettiinkin aktiivisesti - jopa autolehtien sivuilla, kunnes autoverolain muutokset lopulta hiljensi niiden rakentelun lopullisesti. Sumo Cobria rakennettiin pienimuotoisesti jopa vientiin Hollantiin ja Saksaan.

Suorituskyvyn lisääminen on ollut johtavana ajatuksena koko Sporttiauton historian ja tähän saatiin uutta ulottuvuutta säädettävien moottorinohjainlaitteiden yleistyttyä. Olennaisena osana säätötöihin liittyen Sporttiautoon hankittiin ensin kaksivetoiseille, ja myöhemmin myös nelivetoisille autoille tarkoitettu tehodynamometri. Moottorinrakenteluihin tärkeänä osana liittyen kampiakselin ja moottorin osien tasapainotuksia varten hankittiin tarkoitusta varten kone, jolla pystyttiin tarjoamaan tasapainotuspalveluja yksityisille moottorien rakentajille, kuin myös moottorikoneistamoille.

Aivan äskettäin Sporttiautossa on tietyllä tavalla palattu takaisin alkulähteille, kun maahan on tuotu ja rakentelun alle on saatu Suomessa harvinaisia, brittiläisiä suorituskykyisiä V8-moottorisia TVR-merkkisiä urheiluautoja. Ensikosketus tähän merkkiin on käytännössä saatu jo ennen Sporttiauton perustamista 1989 Suomeen tilatun TVR 400SE:n muodossa.

Katso lisää uutisia kohdasta: INFO -> UUTISARKISTO

Takaisin